Kapat

Tohum Kalemi Nasıl Dikilir?


Başlamadan önce muhakkak suda veya nemli bir bez içerisinde tohumların suyu emerek şişmesi sağlanmalıdır.Böyleyece tohum çatlaması ve çimlenmeye başlaması daha hızlı ve tohum çimlenme yüzdesi daha yüksek olacaktır. veya nemli bez içerisinde 1 gün şeklinde olabilir.

Daha Sonra yetiştirmek istenen bitkinin yaşam ve bakım şartlarının araştırılması gerekmektedir. Örneğin gölgede kalmayı seven bitkiler için güneşli yerler seçilmemeli, güneş ışığından faydalanan bitkiler için ise karanlık ve loş ortamlar yetiştirme alanı olarak düşünülmemelidir. Tohum ekimi ve bakımı için bu gibi unsurlara dikkat edilmesi gerekmektedir. Bitkinin yeri ayarlandıktan sonra ekim işlemlerine geçilebilir. Öncelikle seçilen saksıya belli bir miktar toprağı koyarak, tohumlar için bir alt katman oluşturulması gerekmektedir.

Toprağı saksıya yaymak ve üzerini çeşitli gereçlerle ya da el yardımıyla düzleştirip bastırması gerekir. Bu işlem, tohum için önemlidir. Tohumun ihtiyacı olandan fazla miktarda sulama yapmamaya dikkat edilmesi yerinde olacaktır. (Alıntıdır)


Takipte Kalın

laresparty © 2024 | Bu site RGS Yazılım® E-ticaret Yazılımı ile hazırlanmıştır